Tenerife

Tenerife

Miért utazz el Tenerifére? 2. rész.

2022. január 18. - Raáb Szilvia

6. Egész éves meleg

A szigeten egész évben kellemes meleg uralkodik, így gyakorlatilag az év bármely felében érdemes elutaznod ide, ha egy kis napfényre vágysz. A nyári időszakban szinte mindegy, hogy a sziget mely részén vagy, ugyanis rendkívül kellemes meleg van, a téli időszakban viszont én inkább a déli részt javaslom, ugyanis ott van a melegebb, szárazabb idő. Az átlaghőmérséklet ilyenkor is napközben 24-25 fok, este pedig 20-21, ami rendkívül kellemes, de egy vékony pulcsit érdemes betenni. Ezzel szemben a sziget északi részén kicsit hűvösebb van és többet esik az eső, ami miatt ez a rész sokkal zöldebb is. Én javaslom, hogy az utazásod során legalább 1 nap ide is utazz el, ugyanis a déli parttal ellentétben a sziget teljesen más arcási ismerheted meg. 

ph13268.jpg

7. Anaga

A sziget északi részén, a fővárostól, Santa Cruztól nem messze található Anaga. Ez egy mély szakadékokkal tarkított sűrű babérerdő, melyet éles kanyarok kereszteznek. Ha ide tervezel menni mindenképp vigyél magaddal legalább egy pulcsit, ugyanis gyorsan le tud hűlni a hőmérséklet és azt javaslom állj meg az egyik kedvenc kilátómnál, amit úgy találsz a térképen, hogy Viewpont hacia Taganana. A telefonod legyen feltöltve, ugyanis rengeteg csodaszép képet lehet itt készíteni! :)

ph4804.jpg

8. Éjszakai élet a szigeten 

Pezsgő éjszakai élet van Tenerife déli részén, melynek központja Los Cristianos és Las Americas. Minden héten turisták ezrei mennek a híres Veronicas utcára, ahol egymást érik a bárok és szórakozóhelyek. Nem ritka, hogy 1-1 buli reggelig tart és még a naplementét és a zene mellett hallgatják a parton. A koktélok és italok árai nagyjából azonosak pár euró eltéréssel minden helyen azonosak és az alkoholt mindenhol bőven mérik...� Nekem az egyik személyes kedvencem a rendkívül elegáns Papagayo Beach Club, amit már többedszerre választottak meg Spanyolország legjobb tengerparti szórakozóhelyének! 

veronicas-strip-the-nightlife-streets-2.jpg
foto-portada-web-3.jpg

9. Los Gigantes sziklái 

A sziget széle, az óriások bölcsője Los Gigantes, ami a sziget egyik legkülönlegesebb helyszíne, nevét pedig az elképesztően robosztus sziklákról kapta. Itt lehet olyan szép képeket készíteni mintha egy képeslapról köszönne vissza és csodálatos új profilképeket, amiket meg lehet osztani az ismerősökkel. A városkában 2 főbb kilátópont található: az egyik a Tamaimóba vezető főúton, a másik pedig a tengerparti ösvényen, a Barcelo Santiago hotel mögött. A kikötő lábához szintén érdemes lemenni, venni egy finom fagylaltot a sarki fagyizóban és kicsit sétálni a utcákon, átérezni a kisvároska nyugodt hangulatát. 

los-gigantes.jpg

10. A Masca-völgy 

Van egy kicsi völgy, aminek csodájára járnak a turisták. Ez pedig nem más mint Masca. Egy aprócska falu a völgy közepében, ahová egy rendkívül kacskaringós, szerpentines út vezet. De ez semmiképp se vegye el a kedvedet, hogy meglátogasd, ugyanis ilyet sehol máshol nem látsz a világon! A falu lakossága körülbelül 90 fő, de naponta több százan jönnek látogatóba. Kacskaringós kis utcák, madárcsicsergés és elképesztő látvány vár rád a völgyben. Engem teljesen lenyűgöz a hangulata, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem csak strandokra vágyik! 

00-spanyolorszag-kanari-szigetek-tenerife-masca-volgy-header.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5416809260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása