Tenerife

Tenerife

Európa egyik legszebb strandja: Playa de Las Teresitas

2022. február 26. - Raáb Szilvia

Található Tenerife északi részén egy olyan strand, melytől tuti eláll a lélegzeted! A fővárostól, Santa Cruztól mindössze 15 percnyi autóútra található ez a csodálatos arany homokos strand, a Playa de Las Teresitas!

playa-teresitas_002-gal_0.jpg

A története egészen 1973-ig nyúlik vissza, amikor is elkezdődött a strand kiépítése. A projekt keretein belül a Szaharából hozatták a puha aranyszínű homokot, melyet pálmák és hegyek vesznek körül. Teresitas egyébként Tenerife legnagyobb strandja is egyúttal a maga 1300 méteres hosszával és 80 méteres szélességével. Az óceánban kialakítottak egy hullámtörőt, így a part rendkívül nyugodt, a gyermekek is tudnak gondtalanul pancsolni a vízben vagy éppen homokvárat építeni. A parton sétálva olyan érzésed lehet, mintha a Karib-tengeren járnál. 

galeria-las-teresitas-03_0.jpg

Hol találod? Playa de Las Teresitas a sziget északi részén, egy Santa Cruz mellett kisvárosban, San Andrésben található. Ebben a kisvárosban körülebelül 3000-en élnek és az Anaga hegység robosztus sziklái veszi körül. 

A parkoló felőli oldalon hangulatos kis éttermek és kávézók találhatók, ahol feltöltődhetsz kicsit a strandolás közben, után. Ha ide látogatsz mindenképp indulj el a szerpentines hegyi úton felfelé, ami egy kilátóhoz vezet, ahonnan a legszebb a part és a legjobb képeket lehet készíteni. Én mindenképp azt javaslom, hogy a strandolást kösd össze vagy egy Santa Cruz-i városnézéssel vagy egy Anaga kirándulással, így egy tökéletes 1 napos program áll össze. 

las_teresitas-tenerife_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5717765338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.02.26. 18:27:39

Néhányan a családban félnek a repüléstől ... ha kinövik ... megyünk.
süti beállítások módosítása