Tenerife

Tenerife

A világ legjobb aquaparkja Tenerifén van! Shakira is itt forgatott!

2022. január 31. - Raáb Szilvia

A Tenerife déli részén, Costa Adeje városában található Siam Park-ot nem véletlenül választották meg immáron hetedszer! a világ legjobb aquaparkjának! Évek óta turisták és helyiek ezrei látogatnak ide, mely a szigetek egyik leglátogatottabb pontja és nekem is nagy kedvencem. 

siam-park3.jpeg
A Siam Park a Loro Park testvérparkja. Ugyanaz a tulajdonos, a német származású Wolfgang Kiessling, akinek az volt a célja, hogy egy maradandó, különleges parkot hozzon létre, ezúttal a sziget déli felén. A parknak hosszú története van, mely egészen 2004-ig nyúlik vissza, amikor elkezdődtek az építkezések. Összesen 52 millió euroból építették majdnem 4 évig mire elnyerte a ma is látható formáját. Eredetileg 2007 májusában már csúszhattak volna az emberek, azonban ez eltolódott 2008 szeptemberéig. Az első ötletek szerint egy hullámvasút is helyet kapott volna, de végül úgy döntöttek, hogy megmaradnak az eredeti terveknél és inkább a csúszdákra fókuszálnak. 

udules-tenerife-programok-magyarul-siam-park-a-vilag-legjobb-aquaparkja-6.jpg

A park egyedi thai stílusban épült, mely minden egy ponton látszódik és mindent áthat. Ehhez a Thai Királyság külön engedélyére volt szükség, hogy használhassák a nevet és a dizájnelemeket. Összesen 25 épület van a parkban, mindegyik más funkcióval és más-más csúszdákkal rendelkezik. A hegyre épült a park, így még lendületesebb és durvább csúszdákat tudtak tervezni. A víz mindehol 25 fokra van fűtve, így sehol sem fogsz fázni, akár csúszdázol vagy a hullámmedencében vagy.

Összesen több mint 700 köbméternyi tengervizet használnak fel naponta, amit teljes mértékben újrahasznosítanak és többek között a parkban található rengeteg zöld növényt és virágot öntözik vele. Ezen felül a Kanári-szigeteken az első természetes gáztárolót is itt telepítették, csökkentve ezzel is a karbon lábnyomukat. 

A park, a csúszdák és az egész hangulat ebben a csodás környezetben szerintem egy felejthetetlen élmény. Fontos, hogy egy egész napot el lehet itt tölteni és alkalomadtán szoktak szervezni éjszakai fürdőzést is, ami még különlegesebb.

ilovetheworld_6_kinnaree_02_m.jpg

Összegyűjtöttem az összes csúszdát és mindegyikhez írtam 1-1 mondatot, hogy mire is számíts, ha ide látogatsz. Ha sokan vannak a parkban akkor lehetséges venni úgynevezett "Fast Track" jegyet, amivel egy külön sorba állhatsz, így kevesebbet kell várnod. Fontos azonban, hogy ez csak 3 órán keresztül érvényes és minden csúszdánál csak egyszer használhatod, valamint a Tower of Power ebbe nem tartozik bele! Jó szórakozást kívánok!

  1. Vulcano: négy személyes csúszda lézershow-val, melyen egy nagy tálszerű szerkezet belsejében landolsz.
  2. The Dragon: 20 méter széles tölcsérrel és egy nagy sárkány társaságában csúszahtsz.
  3. Wave Palace: a Siam Park hullámmedencéje. A skóciai Murphys Waves Ltd. által gyártott hullámmedence fehér homokos mesterséges stranddal. 3,3 méter magas hullámal rendelkezik, A parkban itt tartanak szörfoktatásokat is, valamint Shakira egyik klipjét is itt forgatták: 
    https://www.youtube.com/watch?v=mr7ZfX1E55g
  4. Naga Racer: hatsávos ProRacer szőnyeg versenycsúszda.
  5. Az Óriás: iker ProSlide ágyútálak, az egyik az óramutató járásával megegyező, a másik pedig az óramutató járásával ellentétes irányban mozog attól függően, hogy páros vagy egyszemélyes
  6. Tower of Power: a legdurvább az összes közül, a függőleges, átlátszó szabadesésű csúszda, amely egy cápákkal, rájákkal és halakkal teli csövön halad át.
  7. Mai Thai folyó: a világ leghosszabb, úgynevezett lusta folyója, amelyben egy kényelmes matrac segítségével hátradőlve mehetsz végig a parkon, miközben csodálhatod a környezetet. Félúton döntened kell, hogy maradsz ezen a lassú részen vagy átmész egy csúszdába.
  8. Jungle Snakes: négy kanyargós ProSlide csúszda.
  9. Lost City: 120 játékot tartalmazó gyerekjáték-struktúra, tele különböző színes csúszdával és medencével.
  10. Mekong Rapids: hatalmas 4 fős családi matracon tudsz végigsüvíteni egy fenomenális csúszdában.
  11. Kinnaree: Egy új négyszemélyes, 200 méter hosszú csúszda, amely egy Tornádó tölcsérbe megy át. 
  12. Singha: egy 2015-ben megnyílt csúszda, amelyben több felfelé és lefelé haladó rész van, miközben az egyes szakaszokon a nyakadba is zuhan a víz. Ez a thai Singha sörmárkával közösen készült, amelynek logója is látható.
  13. Patong Rapids: ez a családi tutajtúra 2018-ban nyílt meg, és a Mekong Rapids mellett található. Ez a ProSlide Mammoth típusú csúszda első verziója a világon, amelyben dupla repülő csészealj van (azaz ne lepődj meg, ha kétszer is repülni fogsz...:) )
  14. Coco Beach Wave Pool: 2018 novemberében készült el ez az egyedülálló sekély vizű hullámmedence, amelyet kifejezetten gyermekek és fiatalabb családok számára terveztek

271190124_10160024677743628_1388119740252566352_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr9716819318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása