Tenerife

Tenerife

Szilveszterezés a Kanári-szigeteken: Buli, tradíciók és tengerparti hangulat"

2023. december 29. - Raáb Szilvia

Ha valaha is álmodtál egy felejthetetlen szilveszterről, a Kanári-szigetek a hely, ahol valóra válhatnak az álmaid! A szigetcsoport minden év végén olyan varázslatos hangulatba burkolózik, amitől az ember azt hinné, hogy egy meseországban jár.
s2428cruisebannermin.jpg

A szigetek városai, mint például Las Palmas és Santa Cruz de Tenerife, az év utolsó napján megfeszítik az ünnepi díszkivilágítást. Az emberek itt élik meg az igazi spanyol szilveszteri hangulatot, és a tengerparti ünnepségek nem csak szórakoztatók, de gazdagok hagyományokban is.

A boldogság első és talán legfontos titka a vörös alsónemű! Szilveszter napján, férfiak és nők viseljenek piros fehérneműt, így a jövő évi boldogságuk garantált lesz! Sőt, ha ugyanezt a piros fehérneműt hordják majd az év fontosabb napjain, akkor a várt esemény bekövetkezik.kanari-szigetek-szilveszter-1-ev-boldogsag-2.jpg

A szigeteki lakosok otthonaikat gyertyákkal és mécsesekkel világítják meg, hogy szerencsét és jó energiát vonzzanak az új évhez. A tengerparton hatalmas bulikat rendeznek, ahol a helyiek és a turisták egyaránt részt vesznek. Az év utolsó tizenkét másodpercében a hagyományos "uvaszüret" szertartásra kerül sor, amikor minden másodpercben egy szőlőszemet fogyasztanak el, hagyományosan szerencsét hozva az új évhez.szolo_szilveszter_lastminute_elofoglalas_utaza_s_viasaletravel.jpg

Az est folyamán élőzene, táncegyüttesek és tűzijáték szórakoztatják a résztvevőket. Az emberek boldogan és lelkesen köszöntik az új évet, miközben a tengerparti hangulat körülveszi őket. A Kanári-szigeteken a szilveszter nem csupán egy év végi ünnep, hanem egy kultúrát és hagyományt ápoló buli, ahol mindenki együtt ünnepel és élvezi az év utolsó pillanatait.

Boldog új évet kívánok neked a napfényes Teneriféről! :) hoteles-para-fin-de-a_o-en-gran-canaria-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1718290839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása