Tenerife

Tenerife

Az 1000 Éves Fa és Icod de los Vinos

2024. január 12. - Raáb Szilvia

Amikor Tenerife szigetére látogatunk, gyakran a csillogó tengerpartok, a lenyűgöző El Teide vulkán vagy a hangulatos üdülőhelyek jutnak eszünkbe. De van egy kevésbé ismert, mégis varázslatos hely, ami minden bizonnyal elvarázsolja az utazókat: az 1000 éves Fa (El Drago Milenario) Icod de los Vinos városában.icod-de-los-vinos-s1180x560.jpg

Az 1000 éves fa: El Drago Milenario

Ez a hatalmas sárkányfa (Dracaena draco) a világ egyik legidősebb és legnagyobb példánya. Bár a pontos életkorát nehéz meghatározni, a helyiek és a tudósok egyaránt úgy vélik, hogy a fa több mint 1000 éves. A fa magassága több mint 17 méter, és a vastag, szabálytalan alakú törzsével, valamint a sűrű, zöld levelekkel büszkélkedhet.

A fa nem csak a méretével és korával lenyűgöző, hanem azzal is, hogy a sárkányfák ritka és különleges fajtájához tartozik. Ezek a fák képesek túlélni szárazságot és zord időjárási körülményeket, ami a Kanári-szigetek egyik szimbólumává tette őket.image-9577bff876.jpg

Icod de los Vinos: Egy varázslatos város

Az 1000 éves fa otthona, Icod de los Vinos, egy csodálatos kis város Tenerife északi részén. A város híres a borairól, különösen a Malvasía típusúról, amelyet a helyiek és a borrajongók egyaránt nagyra értékelnek.

Icod de los Vinos bájos utcái, történelmi épületei és kellemes térképei ideális helyet biztosítanak a pihenésre és a felfedezésre. A városközpontban található Plaza de la Pila szökőkútja és az azt körülvevő 18. századi épületek lenyűgöző látványt nyújtanak.

A látogatás élménye

Amikor Icod de los Vinosba látogatsz, feltétlenül szánj időt a Drago Park meglátogatására, ahol az 1000 éves fa található. A park nem csak a híres fát mutatja be, hanem egy sor másik növényfajt is, amelyek szintén jellemzőek a Kanári-szigetekre.

A városban sétálva élvezd a helyi gasztronómiai kínálatot, kóstold meg a híres helyi borokat, és merülj el a tenerifei kultúrában. A város piacai, művészeti galériái és kézműves üzletei tökéletes helyek a helyi életérzés megismerésére.

iglesia-de-san-marcos-icod-de-los-vinos.jpg

Összegzés

Az 1000 éves fa Icod de los Vinosban egy valódi természeti csoda, amely magában hordozza Tenerife és a Kanári-szigetek történetét és kultúráját. Ez a varázslatos hely tökéletes célállomás azok számára, akik szeretnék felfedezni a sziget kevésbé ismert, de ugyanolyan lenyűgöző részeit. Icod de los Vinos hangulatos utcái és történelmi épületei, valamint a híres borai és a lenyűgöző sárkányfája teszik ezt a várost felejthetetlen úti céllá.

icod-de-los-vinos-es-el-pueblo-magico-del-ano-en-2023_-foto-turismo-islas-canarias.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr3718301123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása