Tenerife

Tenerife

A tenerifei kávé, mely teljesen megbabonáz. Extra recept, próbáld ki te is!

2022. március 02. - Raáb Szilvia

A napi rutin elengedhetetlen hozzávalója a kávé, mely emberek milliárdjainak ad energiát és segít a kikapcsolódásban. A kutatások rengeteg pozitív hatást bemutattak már, azonban mi ma teljesen másról, egy különleges típusáról fogunk beszélni, ami nem más mint a barraquito. 

barraquito-perfect-moose-banner.png

Ennek a kávénak a hazája Tenerife, a Kanári-szigetek talán legismertebb tagja. Ha beütöd a Google-be ezer és ezer találatot, helyet és receptet találhatsz. Ez egy különleges édes kávé, melyben van alkohol is. Történetét tekintve a helyiek szerint Tenerife nyugati részén található Garachico városából származhat. A legenda szerint egy férfi egy olyan kávét keresett, ami pontosan az ő ízlésének megfelelő, ezért azt mondta a pultosnak, hogy ha ezt sikerül megcsinálnia, akkor törzsvendég marad az élete végéig. Erről a törzsvendégről nevezték el a kávét, ami azóta Tenerife jelképe lett. 

Na, de akkor is hogy is néz ki pontosan? Mi van benne? A barraquito egy rétegzett kávé, mely az alábbi összetevőkből készül: sűrített tej, kávé, habosított tej, narancslikőr (Licor 43), fahéj és citrom, na meg a Kanári-szigeteki időjárás, ami igazán teljessé teszi az élményt. 

bottle-review_licor43_main_720x720-0c5df134660e4035a33abc99442f56af.jpg

Hoztam neked egy teljes receptet is, hogy te is el tudd készíteni magadnak, hogy lélekben elrepülhess velem a csodálatos Tenerife szigetére! 

Hozzávalók: 

  • 1 eszpresszó kávé
  • 2 evőkanál sűrített tej, fontos, hogy édes legyen
  • 1-2 evőkanál narancsos likőr, Licor 43 Ezt már itthon is meg lehet vásárolni. 
  • Habosított tej
  • Egy kis citrom- vagy limehéj
  • Csipetnyi fahéj

Elkészítés: 

A legszebb, ha egy hosszúkás pohárba, esetleg hőálló pezsgpőspohárba készíted el. Először is nyomd ki a sűrített tejet a pohár aljára, majd óvatosan egy kanál segítségével add hozzá a likőrt és a felhabosított tejet. Majd egy kiöntő segítségével öntsd bele lassan a kávét a tej közepébe, hogy a likőr felé kerüljön a kávéréteg. A tetejére kerül a citrom- vagy limehéj és egy csipet fahéj, mely nem csak a "dizájnt' szolgálja, de az hamsítatlan ízvilághoz is hozzátartozik! A kanál és/vagy kiöntő a rétegezéshez szükséges, alább hoztam egy videót is, hogy egy profi helyi barista hogyan csnálja: 

https://www.youtube.com/watch?v=sNFu1EAmN7g

barraquito-ka_ve_-kana_ri-szigetek-recept.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr4817769920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása