Tenerife

Tenerife

Az egyik legszebb kisváros Tenerifén: Garachico!

2022. február 23. - Raáb Szilvia

Garachico nem tartozik a legfőbb turistalátványosságok közé Tenerifén, de pontosan ez adja az esszenciáját ennek a hangulatos történelmi városnak. A déli turistarésztől, mint Las Américas, Los Cristianos és Costa Adeje, mindössze egy 50 perces autótútra található, az út végén azonban két dologra számíts: kacskaringós utakra és csodás kilátásra! 

garachico-latnivalok-nevezetessegek-1160x653.jpeg

A város története egészen a 16. századig nyúlik vissza, ugyanis Garachico volt Tenerife fő kereskedelmi kikötője a korban, összeköttetést biztosítva Európa és Amerika között. Leginkább bor- és cukorkereskedelem folyt, azonban egyes feljegyzések szerint a rabszolgakereskedelem is jelentős volt. 1706-ban az Arenas Negras vulkán teljesen maga alá temette a várost a kitörésével, elpusztítva mindent, kivéve egy házikót, mely még mindig megtekinthető a parti úton, nem messze a természetes medencéktől. 

garachico-kanari-szigetek-nyaralas.jpg

Ha sziget déli részéről érkezel meg, amikor beérsz a városba, egyből jobbkéz felé található egy kis öböl stranddal, ahol kristálytiszta a víz, fürdésre valamint úszásra tökéletes. Azonban ha továbbmész, akkor a belvárosba érve láthatod és ismerheted meg a város igazi arcát és csodálatos kisutcáit. Én csak ajánlani tudom az itt található éttermeket és kávézókat, ahol a déli áraknál sokkal olcsóbban lehet isteni finom helyi ételeket megkóstolni, valamint a kis üzleteket, ahol a legjobb szuveníreket lehet beszerezni. A központban sok parkolóhely van és könnyedén bejárható, így emiatt nem kell aggódni. 

Nekem az egyik kedvenc részem a Plaza de la Libertad, ami a város főtere. A település legrégebbi és legszebb épületei veszik körbe és a középpontjában egy kávézó található a hatalmas fák lombkoronái alatt. A nyári melegben tökéletes hely egy kis ejtőzésre, felfrissülésre, mielőtt továbbindulnál.

garachico-plaza-de-la-libertad-latnivalok.jpeg

A másik kihagyhatatalan helyszín szerintem az óceánparton található természetes medencék Nyáron egyértelműen ez az egyik legfelkapottabb helye a városnak. Egy kis ösvény vezet le a főútról egészen a medencékig, melyek a vulkanikus lávafolyásoknak köszönhetően alakultak ki és maradtak meg olyannak, amilyenek most is. Fontos figyelni az apály-dagályt, ugyanis dagálykor teljesen megtelik vízzel és hullámok esetén tilos benne megmártózni, míg apálykor, szélcsendes időben a legjobb élmény, amit csak elképzelhetsz! A fürdőzés után pedig szemközt várnak a fagylaltozók, ahol a legfinomabb kézműves fagyikkal hűtheted le magad belsőleg is. 

piscinas-naturales.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2817756982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása