Tenerife

Tenerife

Tenerife másik arca: az Anaga-hegység

2022. február 10. - Raáb Szilvia

Anaga

Sokan gondolják azt, hogy Tenerife, és egyébként a Kanári-szigetek mindegyike, rendkívül egyszínű és kopár. Pedig ez egyáltalán nem igaz! Elég ehhez Tenerifére utaznod, és egy kicsit túrázni! Mindenkinek van kedvence a szigeten, nyilván sokan rajonganak a teidéért, de nekem Anaga az igazi csoda. 

A sziget északi felén, nem messze a fővárostól Santa Cruztól, található az Anaga-hegység, mely egy sűrű babérerdőkkel, páfrányokkal és szakadékokkal tarkított erdő. Ez a terület 2007 óta bioszféra rezervátum, azaz az UNESCO természetvédelmi területének számít. A hegyre egy erős kanyarokkal tarkított út visz fel, mely izgalmas, de aki nem bírja a szerpentineket, annak ajánlom, hogy készüljön fel az út előtt. A területen belül rengeteg túraútvonal vezet, melyek közül a leghosszabb akár egy egész napot is igénybe vesz. Én személy szerint azért imádom ezt a részét a szigetnek, mert egy teljesen más világ, mely a csendjével, zöld növényeivel és nyugalmával teljesen feltölt a hosszú hétköznapok után. 

ph4899.jpg

A Mercedes hegyek 

Igen, Mercedes, de nem az autómárka után! Ezt lehetne talán az Anaga régió ékkövének nevezni. A táj láttán azt hihetnéd, hogy valahol Braziliában, vagy Indonéziában barangolsz, pedig ez szintén Spanyolország része. A Mercedes hegyekben sok őshonos növény- és fafaj található, köztük például a 30 méter magas páfrányok. Itt találkozhatsz gyíkokkal, különleges madárfajokkal, mohákkal és zuzmókkal. 
A terület bármely részére is készülsz menni mindenképp vigyél magaddal túrabakancsot, meleg ruházatot és egy esőkabátot is, ugyanis a sziget déli részével ellentétben itt sűrűbben esik az eső és sokszor ködfelhőbe búrkolózik a hegység. 

anaga-erdo.jpg

Taganana 

Ez a parány falu szintén Anagaban található, a hegység legfontosabb települése. A házak fehér falai fényesen kiemelkednek a mélyzöld hegységből. A falut part mellett kiemelkedő sziklák veszik körül szinte tegy burkot képezve. Azonban Tagananat nem csak a csodás környezete miatt érdemes megemlíteni, hanem a történelme miatt is. Ez volt ugyanis a spanyol hódítók által alapított első települések egyike. A faluban két történelmi kincs van, melyet érdemes megemlíteni: a Nuestra Senora de Las Nieves templom és a Santa Catalina kápolna. Érdemes meglátogatni a faluban található sziklákba vájt pincéket és a portugál negyedet. 

 taganana-houses-on-cliff-tenerife_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tenerife-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1116819336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása